Vänersborg är regionhuvudstaden vid Vänerns södra strand.
Med drygt 40 000 invånare är den liten nog att ha kvar småstadscharmen och stor nog att ha ett rikt utbud. Det strategiska läget vid Vänerns sydspets var avgörande för stadens placering och födelse 1644.

 

Vänersborgs kommun som arbetsgivare:

Våra medarbetare möter Vänersborgarna i livets alla skeden, de har därmed en viktig roll i deras vardag genom sina betydelsefulla arbeten.

Vi vill att medarbetarna i Vänersborgs kommun upplever sitt arbete som meningsfullt, känner arbetsglädje och har organisatoriska förutsättningar att utföra sina arbetsuppgifter.

Våra medarbetare har med sig våra värdeord; Levande, Attraktiv, Hållbar – Tillsammans i allt vi gör och ser det som en självklarhet att göra vår vision till verklighet!

Vänersborgs kommun - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet

 

Halle- och Hunneberg är ett av Vänersborgs populäraste besöksmål. Växt-och djurlivet är unikt för hela Sverige. Området lockar även besökare och invånare för de många friluftsaktiviteter och evenemang som erbjuds.

 

Halle- och Hunneberg AB

Halle- och Hunneberg AB är arbetsnamnet på det nya bolag vi startar upp under 2023/2024. Vänersborgs kommun är ägare och grannkommunerna Grästorp och Trollhättan samt Sveaskog kommer att vara viktiga samarbetspartners för verksamheten.

Bolagets syfte är att utveckla platsen mot en exportmogen destination och en hållbar reseanledning inom det rörliga friluftslivet. Bolagets mål är att öka attraktionskraften för besöksnäringen utifrån Halle- och Hunnebergs natur, kultur, miljö och historia och ge medborgarna i närområdet, likväl som internationella besökare, förutsättningar för ett kvalitativt rikt kultur- och friluftsliv.

 

VD PÅ BERGET

Nu söker vi en operativ vd som vill leda utvecklingen av besöksdestination Halle- och Hunneberg. Området är känt och välbesökt sedan generationer och bedöms ha stor potential att kunna locka betydligt fler besökare från när och fjärran. I rollen ingår att vara en god ambassadör och inspiratör för Halle- och Hunneberg. Området ska vara attraktiv att såväl besöka som att engagera sig i för föreningar, entreprenörer och andra intressenter.

Som vd kommer du att föra ett nära samarbete med Visit Trollhättan Vänersborg samt med våra deltagande kommuner Grästorp och Trollhättan, föreningsverksamheten i vårt område och skogs-och markägaren Svea skog. Du kommer också att skapa tillfällen och möjligheter för nätverkande och omvärldsbevakning med exempelvis Vänersamverkan och Platåbergens Geopark, Unesco globala geopark.

Ett av dina första uppdrag bli att etablera bolaget tillsammans med bolagsstyrelsen och de medarbetare du rekryterar. Du ansvarar för den löpande verksamheten enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar och verkar för att:

  • Attrahera nya målgrupper.
  • Utveckla och underhålla lederna och anpassa dem efter olika målgrupper.
  • Öka tillgängligheten.
  • Skapa produkten "Halle- & Hunneberg"; genom ökad service, besökspaket och aktiviteter.
  • Skapa en tydlig och effektiv organisation som tar vara på alla intressenters engagemang.
  • Utveckla marknadsföringen genom flera olika marknadskanaler.

 

Vem är du?

För att lyckas tror vi att turism och hållbar besöksnäring är något du har stor kunskap om och brinner för. Du har ett stort naturintresse och god förståelse för verksamhetens förutsättningar och utmaningar.

Du har med eget ansvar framgångsrikt lyckats skapa goda resultat för att främja besöksmål. Du behöver ha god ledarförmåga och bra kunskap om ekonomi. Du kan agera affärsmässigt och upprätta och hålla budget. Du är drivande och kompetent på att söka finansiering, planera och genomföra projekt. Du har ett strategiskt fokus men kan vara så operativ som det krävs i en liten organisation för att åstadkomma resultat.

Du är en trygg och engagerande ledare, som har lätt för att samarbeta och knyta kontakter.

Har du erfarenhet av såväl kommunal som privat verksamhet är det meriterande. En eftergymnasial utbildning med inriktning inom ansvarsområdet natur och turism är meriterande. B-körkort är ett krav.

Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, liksom goda kunskaper i engelska och gärna i tyska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Välkommen med din ansökan senast den 5 juni 2023.

Intervjutider med Vänersborgs kommun är planerade till 19 juni och 21 juni 2023.

 

Kontakt

I den här rekryteringen har Vänersborgs kommun valt att samarbeta med Solum Search. För information om rekryteringen är du välkommen att kontakta;

Ylva Dahl, Solum Search, via mobil 0730–263834 alt ylva.dahl@solumsearch.se

Patrik Moberg, Solum Search via mobil 0709–161961 alt patrik.moberg@solumsearch.se

Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
  • Ylva Dahl, 073-0263834
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb