Om oss

Jordnära Miljökonsult AB är ett kunskapsföretag som har miljö och hållbar utveckling som sin affärsidé. Företaget erbjuder strategisk och lösningsfokuserad rådgivning inom miljö- och hållbarhetsfrågor till företag och myndigheter, framför allt inom samhällsbyggnadssektorn. Vår specialistkompetens ligger inom förorenade områden, hållbar stadsutveckling, miljötoxikologi, naturvärden, miljöbyggnad mm. Vi värdesätter utvecklande samarbeten med andra specialistkonsulter och har flera forskningssamarbeten.

Företaget, som grundades för sju år sedan, är nu inne i en expansiv fas. Vår primära marknad är Västsverige, men vi har uppdrag i hela Sverige. För att möta nya kunder och ökad efterfrågan har vi nyligen flyttat in i nyrenoverade större lokaler i centrala Lidköping. Nu finns kapacitet att växa ytterligare.

Vi söker nu en miljökonsult inom miljöcertifiering och miljöinventering av byggnader, som vill vara med och utveckla vårt företag ytterligare inom dessa tjänster.

 

Om rollen

I rollen som miljökonsult inom miljöcertifiering och miljöinventering kommer du att arbeta med frågor som rör miljöcertifiering av byggnader enligt olika certifieringssystem såsom Miljöbyggnad och Svanen. Du ansvarar för samordning av miljöbyggprocesser på uppdrag av våra kunder och säkerställer att deras byggprocess leder mot en framgångsrik certifiering. Uppdragen kan även komma att omfatta energiberäkningar, dagsljusberäkningar eller liknande beräkningar som ingår i certifieringen. Ytterligare uppdrag som kan hamna inom ditt ansvarsområde är klimatberäkningar av byggprojekt, miljöinventeringar av miljöstörande ämnen i byggnader exempelvis inför rivning eller i köp- och säljsituationer, radonmätning, återbruksinventeringar och inomhusmiljöutredningar.

Jordnära Miljökonsult söker dig som vill jobba med varma, framåtsträvande och engagerade kollegor. Vi vill också att du med trygghet och kreativitet underhåller kundrelationerna, samt låter din målmedvetenhet öppna dörrar för nya kontaktnät i Sverige.

Jordnära Miljökonsult är ett välorganiserat företag med hög ambitionsnivå. Samtidigt som du förväntas att bidra till utvecklingen av våra tjänster är det lika viktigt att du med positiv inställning och framåtanda berikar vårt team.


Dina kvalifikationer

För uppdraget vill vi att du har:

 • några års arbetslivserfarenhet, gärna från byggbranschen/samhällsbyggnad.
 • en utbildning som exempelvis civilingenjör (V), byggingenjör, arkitekt eller för uppdraget annan relevant utbildning.
 • goda kunskaper i svenska och engelska, samt B-körkort.
 • god datorvana och goda kunskaper inom Microsoft Office365.

Vi ser det som meriterande om du är certifierad inom Miljöbyggnad och/eller Svanen.

 

Din personlighet

För att lyckas i uppdraget hos oss är det viktigt att du:

 • är initiativrik, förtroendeingivande och prestigelös
 • har god administrativ förmåga
 • har god kommunikationsförmåga
 • är driven, kan arbeta självständigt och har lätt för att samspela och samarbeta tillsammans med teamet.
 • gärna delar med dig av dina kunskaper.

Vi erbjuder:

 • en trygg och social arbetsplats med mycket frihet under ansvar.
 • möjlighet att utvecklas professionellt genom ett brett spann av stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta och drivna medarbete i en kreativ miljö.
 • stort fokus på kompetensutveckling och möjligheter till vidareutbildning / certifiering inom aktuella områden.
 • möjlighet till flexibel arbetstid, arbete på plats i Lidköping varvat med distansarbete då många av våra uppdrag finns över en stor del av Sverige.

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-19

Ansök

I den här rekryteringen har vi valt att samarbete med Solum Search AB och rekryteringskonsult Ylva Dahl.

För frågor om rekryteringsprocessen, kravprofil och önskade kompetenser för rollen är du varmt välkommen att kontakta Ylva Dahl via mobil 0730–263834 alt e-post ylva.dahl@solumsearch.se

 

Logotyp för Solum Search AB

Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
 • Ylva Dahl, 073-0263834
Sista ansökningsdag 2021-10-19

Tillbaka till lediga jobb