Om oss

Innovatum Science Park är neutral samverkansplattform och en stimulerande utvecklingsmiljö för kunskapsintensiva tillväxtföretag i alla faser. Vi är en strategisk partner i företagens utveckling och omställning till ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv. Med avstamp i samhällutmaningar initierar, utvecklar och driver vi samverkansprojekt med fokus på morgondagens lösningar. En central del som science park är att sammanföra akademi, samhällsaktörer, samt stora och små företag. Tillsammans skapar vi nationella och internationella innovationsprojekt som testar och utvecklar framtidens lösningar på våra stora samhällsutmaningar med tillväxt och konkurrenskraft som långsiktigt resultat.

På Innovatum Science Park har vi mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med komplexa framåtriktade samverkansprojekt och mer än 500 företag är engagerade i vår verksamhet. Vi verkar såväl nationellt som regionalt och har verksamhet lokalt i Trollhättan, Vänersborg och Göteborg.

Koncernen har nyligen antagit en strategisk inriktning mot 2030 där industriell teknik står i centrum med tillämpning inom utmaningsområdena Hållbar industri, Bioekonomi och Energi.

Vårt energisystem är under omställning men det finns flera hinder och strategiska val längs vägen. Här hjälper vi till!

 

Vi behöver nu fler projektledare som kan förstärka vårt team och delta i det spännande arbetet för energiomställningen i Västra Götaland.

 

Arbetsbeskrivning

Kulturen på Innovatum Science Park präglas av teamwork, nyfikenhet och flexibilitet. Vi söker lagspelare med god erfarenhet av att driva och leda i samarbete med olika samverkansparter och kollegor. Vi söker dig som är redo att utveckla, implementera och driva denna strategi framåt tillsammans med oss och våra samarbetspartners.

Som projektledare ingår du i ett eller flera av våra projekt där du antingen får ta ett helhetsansvar, eller ansvar för ett delområde. Du kommer dels att strukturera och planera arbetet, dels arbeta operativt för att säkerställa att projektmålen nås. En del av ditt uppdrag blir också att utveckla idéer, rigga och ansöka om nya projekt. Du kommer att ingå i vårt energiteam med innovationsledare, projektledare, affärscoach, kommunikatör och projektekonom som tillsammans verkar för att skapa värde i alla de projekt vi är engagerade i.

Som medarbetare hamnar du mitt i denna intensiva omställningsprocess - i skärningspunkten mellan ny teknik, nya företag och näringsliv samt ambitiösa privata och offentliga aktörer som regionen, kommuner och kommunala bolag.

Projekten vi driver och koordinerar finns på regional, nationell och EU/internationell nivå.

Utmaningsområde Energi arbetar med utveckling, innovation och omställning inom främst:

Förnybar energi - sol, vind, biogas, lokala energisystem - energiplanering, elektrifiering och elnät Grön omställning av näringsliv och företag

Medarbetarna i verksamheten drivs av ett starkt samhällsengagemang och en vilja att göra skillnad för samhället och alla som är en del av det, baserat på allas olikheter och egenskaper.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av:

 • Planering och strukturering av projekt avseende mål, delmål, aktiviteter tidplan och budget.
 • Skapa och underhålla kontakter och nätverk med projektens målgrupper samt finansiärer och andra intressenter.
 • Genomföra workshops, nätverksträffar och projektmöten.
 • Omvärldsbevakning och analys samt strategi och planeringsarbete Coacha och inspirera företag och aktörer i deras energiomställning.
 • Sammanställa och presentera information från projektet.
 • Aktivt bidra till att utveckla och representera hela Innovatum Science Parks verksamhet.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen vill vi att du har en genuin drivkraft att bidra till ett hållbart, innovativt, jämställt och konkurrenskraftigt näringsliv. Du har god förståelse för energianvändning, produktion och lokala/regionala energisystem. Du har god kunskap om förnyelsebara energikällor som t ex sol, vind, biogas, vätgas, gärna ett eller flera av dessa områden.

Vi vill också att du har erfarenhet av process- och projektledning samt administration. Du har en akademisk examen och relevant arbetslivserfarenhet med koppling till energi.

Vi ser det som meriterande om du har

 • erfarenhet av samverkan med olika aktörer som företag, forskningsinstitut och akademiska parter.
 • goda kontakter och nätverk inom energiområdet. kontaktnät och/eller erfarenhet att arbeta med (små och medelstora) företag.
 • erfarenhet av internationella samarbeten.
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt vana att av samverka med digitala verktyg.


Personliga egenskaper

Som person behöver du ha en stark social och kommunikativ förmåga för att kunna etablera och förvalta ett gott samarbete med en mångfald av intressenter. Du är också ansvarstagande, kund- och affärsorienterad samt resultatinriktad.

Vi värdesätter att du har ett grundat samhällsengagemang. Du är prestigelös, drivande och initiativrik och stimuleras av att arbeta i en snabb föränderlig innovationsmiljö. Du har ett analytiskt och strukturerat tillvägagångsätt och en god förmåga att skapa struktur, ordning och reda.

 

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid i Trollhättan med möjlighet att delvis arbeta från vårt Göteborgskontor. Tillträde så snart som möjligt är önskvärt.

Vi tillämpar löpande urval och kandidater kan komma att bjudas in till kontakt redan under ansökningsperioden.

Vi ser fram emot din ansökan redan idag - dock senast 31 maj 2023.

 

Kontakt

I här rekryteringen har Innovatum Science Park valt att samarbeta med Solum Search. För frågor om rekryteringen och om rollbeskrivning är du välkommen att kontakta Solum Search och rekryteringskonsult Ylva Dahl via ylva.dahl@solumsearch.se alt 0730–263834.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Kontakt
 • Ylva Dahl, 0730-263834
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb